Nu räcker det.

Nu räcker det.

 

Nu räcker det med okontrollerad hetsätning som knockar ut mig rent psykiskt. Man kan äta socker men man får göra det så att man mår bra av det, både kroppsligt och själsligt. Jag måste äta mer mat, så kan socker vara ett mellanmål en eller två gånger i veckan. Jag blir orolig och då äter jag socker, enorma mängder. Jag trycker i mig utan att ens tugga för att lugna ner darrningarna i hela kroppen – men darrningarna kom ju på grund av att jag ätit ”fel”. Då blir det ju knappast bättre av att äta mer.


Jag är konstant hungrig, då är det bättre att äta mat och träna så mår jag bättre. Jag vill ha ett gymkort så att jag kan gå när jag vill och framförallt bli lite lugnare.

 

Om jag vänjer mig av med socker blir det lättare sedan. Ju fler dar utan socker destu lättare blir det. Jag tror jag är framme vid något slags sockerförbud under en längre period för att se om jag mår bättre av det.

 

För att det ska funka måste jag

 

·         Äta mer. Framförallt kolhydrater. Äta mina två dl, inte fuska. Det är enda sättet.

 

·         Träna. Då får jag endorfiner som hindrar mig från att småäta.

 

·         Ha tuggummi till hands, och borsta tänderna efter middagen. På så sätt är det lättare att undvika småätning efter maten.

 

·         Äta mellanmål. ÄVEN när jag inte vill.

 

·         Äta frukt!

 

·         Ta en promenad när jag känner att hetsätandet vill sätta igång. Inga pengar i fickorna! Prata med någon när jag känner att det är på gång.

 

·         Informera mina kompisar och säga ”förlåt, men jag kan faktiskt inte hantera socker och jag är hellre ångestfri och sötsugen än tvärt om."

 

 

Nu innan jul kanske jag måste tillåta mig själv att äta socker på vissa tillfällen, till exempel en gång i veckan.


RSS 2.0